Χρήση cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεστε τη χρήση τους.

Η Κέα ή Τζιά είναι από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων με επιφάνεια 131 τετραγωνικών χιλιομέτρων (6ο σε μέγεθος).

Το λιμάνι απέχει 16 χιλιόμετρα από το Λαύριο. Φτάνοντας σε αυτό βλέπουμε τον μεγάλο κόλπο του Αγίου Νικολάου στα ανατολικά του οποίου βρίσκεται το λιμάνι της Κέα, Κορησσία.

Ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός, το κύριο τουριστικό και εμπορικό κέντρο του νησιού, με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, μαγαζιά και ταβέρνες. Σε απόσταση 6 χιλιομέτρων συναντούμε την Ιουλίδα, την πρωτεύουσα του νησιού με γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια. Εδώ θα βρείτε το δημαρχείο, ένα από τα καλύτερα νεοκλασικά κτήρια, το αρχαιολογικό μουσείο, μαγαζιά, εστιατόρια, μπαρ και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Από την Ιουλίδα προχωράτε στο πέτρινο Λέων, έργο άγνωστου καλλιτέχνη του 600πΧ. Πλήθος ιστιοπλοϊκών και θαλαμηγών επισκέπτονται το νησί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα περισσότερα αγκυροβολούν στο γραφικό λιμάνι Βουρκάρι, που βρίσκεται στον κόλπο του Αγίου Νικολάου. Στην μικρή αποβάθρα βρίσκονται καφέ, μπαρ, ψαροταβέρνες που προσφέρουν φρέσκα ψάρια και αστακομακαρονάδα. Το Βουρκάρι συγκεντρώνει επίσης το ενδιαφέρον των επισκεπτών τη νύχτα.

Τα Γιαλισκάρι, Οτζιάς, Ποίσσες και Κούνδουρος είναι εύκολα προσβάσιμα και μπορείτε να βρείτε διαμονή και ταβέρνες. Υπάρχουν επίσης αρκετές παραλίες στις οποίες μπορείτε να ευχαριστηθείτε τις διακοπές σας.

Διάσπαρτα στην Κέα βρίσκονται περισσότερα από 300 παρεκκλήσια. Ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ γίνεται στις 15 Αυγούστου στην Παναγία Καστριανή, ένα μοναστήρι κρεμασμένο στην άκρη ενός βράχου. Δεν κατοικείται από μοναχούς, συντηρείτε ως εκκλησιαστικός ναός και ταυτόχρονα λειτουργεί ως ξενώνας.

Επικοινωνία

Διεύθυνση
Κορησσία, Κέα, T.K. 84002
Τηλέφωνο
(0030) 22880 29159
Κινητό 24/7
(0030) 6987735450   viber
Email
info@carrentalkea.gr

Κοινωνικά δίκτυα

 Facebook
 Instagram

Χάρτης

Σχεδίαση CloudSystems Διασύνδεση CarOn